Analiza corporală detaliată la copii

Analizorul corporal este special conceput pentru evaluarea compoziției corporale a copilului.

Analizorul corporal este un dispozitiv care utilizează tehnologia de bioimpedanță electrică (BIA) pentru a măsura compoziția corporală a copiilor. Acesta oferă informații detaliate despre masa musculară, masa grasă, masa osoasă și nivelul de hidratare a corpului, ceea ce este util în evaluarea sănătății generale a copilului incepand cu varsta de 3 ani.

Ce masoara mai exact analizorul corporal?

1.Masă musculară - Acesta măsoară cantitatea de masă musculară a copilului. Acest lucru este important, deoarece masa musculară ajută la menținerea unei bune sănătăți generale, la creșterea forței fizice și la reducerea riscului de boli cronice. Prin urmare, o creștere a masei musculare poate fi un indicator al sănătății și a activității fizice regulate.
2.Masă grasă - Aparatul măsoară și cantitatea de masă grasă a copilului. Acest lucru este important pentru că un nivel ridicat de grăsime poate fi un indicator al obezității, care poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2, tensiunea arterială ridicată și boala cardiacă. Prin urmare, o reducere a masei grase poate fi un indicator al sănătății și a unui stil de viață sănătos.
3.Masă osoasă - Această funcție măsoară cantitatea de masă osoasă a copilului. Acest lucru este important pentru că o densitate osoasă scăzută poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi osteoporoza și riscul de fracturi. Prin urmare, o creștere a masei osoase poate fi un indicator al sănătății și a unui stil de viață sănătos.
4.Nivelul de hidratare - Această funcție măsoară nivelul de hidratare a corpului copilului. Acest lucru este important pentru că deshidratarea poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi oboseala, durerile de cap și chiar colapsul. Prin urmare, menținerea unei bune hidratări poate fi un indicator al sănătății și a unui stil de viață sănătos.
Analiza corporală susține evaluarea și creșterea armonioasa a copiilor

Analiza corporală susține evaluarea și creșterea armonioasa a copiilor

Vrei să știi cât de înalt sau ce greutate are copilul tău în raport cu ceilalți copii?

Programează-te
In cadrul analizei corporale se realizeaza o evaluare detaliată a compoziției corpului, inclusiv a nivelurilor de proteine și minerale. Această evaluare ofera informații importante despre sănătatea generală a copilului și ajuta la identificarea anumitor probleme de sănătate.

Proteinele sunt importante pentru construirea și menținerea țesuturilor din corp și sunt un factor important pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. Aparatul poate măsura nivelurile de proteine din corp, oferind astfel o evaluare a stării nutriționale și a masei musculare a copilului. Această analiză poate fi utilă pentru identificarea unor deficiențe proteice sau a unor afecțiuni care afectează sinteza sau absorbția proteinelor.

Mineralele, cum ar fi calciul și fierul, sunt esențiale pentru funcționarea normală a corpului și pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a oaselor și a țesuturilor. Aparatul poate măsura nivelurile de minerale din corp, oferind astfel informații utile despre absorbția și utilizarea acestora de către organism. Această analiză poate fi utilă în identificarea unor deficiențe minerale sau a unor afecțiuni care afectează absorbția sau utilizarea mineralelor.

În general, evaluarea nivelului de proteine și minerale din organism realizată de analizorul corporal poate oferi o evaluare detaliată a sănătății generale a copilului, inclusiv a nutriției și a dezvoltării musculare și osoase.

Această evaluare poate fi utilă în identificarea anumitor deficiențe sau probleme de sănătate, permițând astfel intervenții in timp util și îmbunătățirea sănătății copilului.
Parametrii esențiali pentru consultația de nutriție și creștere:

• Proteine;
• BCM/BMR;
• PBF;
• Gradul obezitatii;
• Controlul greutatii;
• Echilibrul corpului.

Programează-te