Pentru a-i descoperi IMC-ul (indicele de masă corporală), numărul de deviații standard raportate la populația Romaniei, viteza de creștere și încadrarea, completează datele în Calculator. Astfel poți afla dacă este subponderal(ă), normoponderal(ă), supraponderal(ă) sau copil care suferă de obezitate.
Află mai multeDatele adăugate de dvs:
Date: | Valori: |
---|
Parametri | Valori | Info |
---|
Rezultatul are caracter orientativ, pentru confirmare este recomandat să consultați medicul endocrinolog pediatric.
Sursă: endocrinologiepediatrica.ro
Percentilele sunt curbe de creștere sau tabele cu măsuri care permit evaluarea și compararea creșterii copiilor în raport cu datele generale și standard ale copiilor de sex și vârsta similară.
De exemplu, dacă pe diagrama de creștere IMC pentru varstă, o fetiță în varstă de 9 ani ar avea IMC-ul care o plasează în percentila 95, se consideră că are obezitate. Asta înseamnă că IMC-ul fetiței este mai mare decat IMC-ul a 95% dintre fetițele de 10 ani din populația de referință.
Reprezintă un indicator oficial de calculare a greutăţii corporale pentru a determina starea de sănătate a unei persoane, în funcţie de o anumită înălţime dată, fiind, un raport bazat pe greutate şi înălţime.
Masa corporală este prea mare, ai un exces de kilograme fată de o greutate normală pentru inălțimea ta. Aceasta reprezintă o afecțiune de alimentație și metabolism. Îți recomandăm o vizită la medicul endocrinolog pediatru.
Pentru programari la Dr Pascu Bogdan acccesați link-ul de mai jos.
Solicita programareMasa corporală este prea mică. Aceasta reprezintă o afecțiune de alimentație și metabolism. Îți recomandăm o vizită la medicul endocrinolog pediatru.
Pentru programari la Dr Pascu Bogdan acccesați link-ul de mai jos.
Solicita programareExistă standarde de vârstă pentru fiecare sex și vârstă, adică limita în care un copil poate fi mai mare / mai mic decât media și în același timp poate reveni la normal - se calculează deviația standard de creștere.
Calculatorul te ajută să afli:
- IMC-ul (Indicele de Masă Corporală) copilului tău;
- analiza taliei;
- numărul de deviații standard raportate la populația României;
- viteza de creștere și încadrarea ei;
- calcularea înălțimii medie parentale și deviația standard.
Astfel poți afla cum se situează copilul tău pe curbele de creștere, cum este viteza lui de creștere și care este înălțimea medie pe care o va avea copilul tău.
La ce ne ajută asta?
- putem detecta dacă cel mic / cea mică are o statură normală și se încadrează la înălțimea medie parentală sau dacă vorbim despre hipostatură;
- ne dăm seama mai repede de viteza de creștere a copilului;
- ne dăm seama dacă există deficit de hormoni de creștere;
- în funcție de statură hotărâm dacă este nevoie sau nu de tratament cu hormon de creștere.
© Copyright YUNO CLINIC 2023