Consiliere parentală/parenting

Consilierea parentală are potențialul de a aduce beneficii semnificative părinților și copiilor, ajutând la crearea unui mediu familial sănătos, la dezvoltarea abilităților parentale eficiente și la promovarea dezvoltării și bunăstării copiilor.
Programări la psiholog Iuliana Scutaru

Programări la psiholog Iuliana Scutaru

Psiholog

Programează-te
O putem numi și ghidare oferită părinților de către un specialist, consilier psihologic, pentru a-i ajuta să se dezvolte ca părinți și să își îmbunătățească relația cu copiii lor. Aceasta are ca scop să ofere sprijin emoțional, informații și strategii practice pentru a aborda diverse provocări și probleme legate de creșterea și educarea copiilor. Iată câteva modalități în care consilierea parentală ne poate ajuta:
•înțelegerea mai bună, acceptarea și susținerea propriului copil;
•gestionarea comportamentelor dificile ale copilului (agresivitate, anxietate de separare, crize de plâns / furie, gelozie fraternă, etc);
•susținerea părinților în atingerea consensului în relația cu copilul (în privința unor aspecte cu privire la educație, limite, recompense, pedepse, etc);
•gestionarea propriilor emoții și a nevoii de control exagerat / de detașare în relația cu copilul;
•psihoeducație privind nevoile și dezvoltarea normală a copiilor în funcție de vârstă;
•psihoeducație privind susținerea copilului să devină autonom

Prin înțelegerea nevoilor și dorințelor copiilor, dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă și aplicarea tehnicilor de disciplină pozitivă, părinții pot întări conexiunea și legătura emoțională cu copiii lor.