În ultimele decenii, avansurile tehnologice în domeniul geneticii au deschis noi perspective în medicină, oferind oportunități senzaționale de a înțelege și diagnostica mai bine afecțiunile genetice. Testele genetice reprezintă una dintre aceste tehnologii revoluționare și au devenit o unealtă esențială în pediatrie. Ele permit medicilor să identifice anumite mutații genetice care pot contribui la apariția bolilor, permițând astfel o îngrijire personalizată și o gestionare mai eficientă a sănătății copiilor.

Ce sunt testele genetice? Testele genetice sunt proceduri medicale utilizate pentru analizarea materialului genetic al unui individ, în special ADN-ul, pentru a identifica modificări sau mutații care pot afecta sănătatea acestuia. Acestea pot fi realizate prin intermediul unor mostre de sânge, saliva, urină sau țesuturi specifice, în funcție de tipul de analiză necesară.

Testele genetice pot juca un rol esențial în diagnosticul și gestionarea afecțiunilor genetice la copii. Ele pot oferi informații valoroase despre cauzele posibile ale problemelor de sănătate, pot confirma sau exclude anumite diagnostice și pot ajuta la stabilirea unui plan de tratament adecvat.
Este important de menționat faptul că testele genetice pentru copii este recomandat să fie efectuate sub supravegherea unui medic specialist în genetică medicală sau pediatrie, care poate interpreta rezultatele și oferi consiliere adecvată familiilor. Testele genetice pot implica aspecte emoționale complexe și decizii importante privind viitorul copilului, astfel încât suportul profesional, și nu numai, este esențial.

În vederea testărilor genetice pentru pacienți, Yuno Clinic colaborează cu laboratorul de genetică medicală Personal Genetics, un laborator expert în servicii de patologie integrată. În funcție de recomandările medicilor specialiști, recoltăm probe de la micii pacienți cu multă grijă și atenție, cu ajutorul asistenților medicali de pediatrie, care au vastă experiență în lucrul cu copii de toate vârstele.

Doriți mai multe informații despre tipurile de testări genetice, prețuri și programări? Vă stăm la dispoziție atât la telefon, cât și pe email sau ne găsiți în București sector 2.