Analiză corporală

Fiecare copil este unic și are nevoi diferite în ceea ce privește nutriția și activitatea fizică. Un analizor corporal furnizează informații valoroase medicului curant sau părintelui despre compoziția corporală, nivelul de hidratare, masa musculară și multe altele.
Compoziția corporală și testele InBody pot fi deosebit de importante în evaluarea sănătății copiilor, deoarece acestea oferă informații despre dezvoltarea lor fizică, nivelul de activitate fizică și starea lor generală de sănătate. Iată câteva aspecte importante legate de compoziția corporală și testele InBody pentru copii:

1. Monitorizarea creșterii și dezvoltării. Aceste măsurători pot oferi informații despre procentul de grăsime corporală, masa musculară și masa osoasă, care pot varia pe măsură ce copiii cresc și se dezvoltă. Astfel, aceste măsurători pot ajuta la identificarea eventualelor anomalii în creșterea și dezvoltarea copiilor, precum o creștere excesivă a grăsimii corporale sau o dezvoltare musculară și osoasă suboptimală.

2. Evaluare detaliată a compoziției corpului, inclusiv a nivelurilor de proteine și minerale. Această evaluare ofera informații importante despre sănătatea generală a copilului și ajuta la identificarea anumitor probleme de sănătate.

3. Evaluarea nivelului de activitate fizică: Testele InBody pot oferi informații despre nivelul de activitate fizică al copiilor, deoarece acestea pot măsura masa musculară, care este influențată de activitatea fizică și antrenamentul de rezistență.

4. Monitorizarea sănătății generale: Compoziția corporală și testele InBody pot oferi informații importante despre starea generală de sănătate a copiilor. Un nivel sănătos de grăsime corporală și o dezvoltare adecvată a masei musculare și osoase pot fi indicatori ai unei stări bune de sănătate. În plus, aceste măsurători pot ajuta la identificarea riscurilor potențiale pentru sănătate, cum ar fi supraponderabilitatea sau obezitatea, care pot avea consecințe pe termen lung asupra sănătății.

5. Planificarea programelor de nutriție și exerciții fizice. Aceste măsurători oferă informații detaliate despre compoziția corporală a copiilor, permițând ajustarea dietei și planului de exerciții fizice în funcție de nevoile individuale ale copilului.

Principalele avantajele ale unei evaluări a compoziției corporale cu un aparat profesional sunt:
• Durata mică a unei testări, in jur de 60 de secunde.
• Doar măsurători exacte, fără estimări.
• Performanță la nivel medical profesional.
Analiza corporală susține evaluarea și creșterea armonioasa a copiilor

Analiza corporală susține evaluarea și creșterea armonioasa a copiilor

Vrei să știi cât de înalt sau ce greutate are copilul tău în raport cu ceilalți copii?

Programează-te
Fiecare test InBody va tipări rezultatele complete cu detalii despre valorile musculare, grăsime, apă, distributia masei musculare precum si informatii despre grasimea viscerala ale copilului.

În Yuno Cinic informațiile sunt preluate de către medicul specialist (endocrinolog, dietetician și nutritionist etc) și înglobate în evaluarea copilului, astfel încât, de multe ori, să poată finaliza un diagnostic și emite tratament și recomandări viitoare despre stilul de viață pe care familia este indicat să îl adopte. Este cunoscut faptul că tipurile de alimente disponibile în casa influențează comportamentul alimentar al copiilor, iar o dietă echilibrată este importantă atât pentru starea de sănătate bună a adulților, cât și pentru o dezvoltare corectă a copiilor.

Analizorul corporal din Yuno Clinic este acreditat pediatric, este ușor de utilizat și prietenos cu copiii. Cu ajutorul tehnologiei avansate el oferă date precise și utile in doar câteva secunde. Este ca un prieten de încredere care ne susține eforturile de a crește copii sănătoși.